Samsung представи ново поколение рам памет

Компанията “Samsung” представи рам памет от ново поколение, която е предназначена за бъдещите мобилни устройства и сървъри. Официално новият стандарт е наречен “LPDDR5X” . С негова помощ от “Samsung” искат да направят работата на устройствата по-плавна, а това ще се отрази позитивно и върху живота на батерията. Което е все още един от основните “ахилесови” пети на модерните устройства.

Мнозина вече виждат, а и говорят за този чип като бъдещето на “мета вселената” и новата “цифрова реалност”. Но от компанията гледат по-реалистично на нещата. Новият стандарт ще предложи с до 1,3 по-висока скорост на обработка на данните спрямо предходното поколение. В допълнение един чип ще може да побира до 64 GB и да бъде с 20% повече енергийно ефективен. Някой от тези характеристики на бъдещите чипове и сега могат да бъдат намерени в новият 14 nm процес по създаване на чиповете.

Все още няма точна информация относно кога “LPDDR5X” ще бъде достъпен за производителите, но по неофициални данни производството им може да стартира не по-рано от 2023 година.

Но имайки предвид бурното развитие на технологиите, силата на маркетинга и не на последно място конкуренцията, няма да се изненадаме, ако “LPDDR5X” заема полагаемото си място в някой от бъдещите технологични продукти малко преди предстоящите Коледни празници.