Най-новият продукт от семейството на Logitech е Logitech “StreamCam”. Малка, стилна и компакта. Какво повече му трябва да истинския фен на стрийминга. Благодарение на специалния си софтуер, тя е лесна и практична за ползване.

Дизайн

Благодарение на кубичната си форма, камерата лесно се отличава от конкурентите си. Това не е избрано случайно. Тя може да се монтира хоризонтално или вертикално според желанието на потребителя, като второто наподобява камерите при смартфоните. Благодарение на странично разположените държачи, бързо и безпроблемно може да обърнете камерата настрани, което си е предимство за някой хора.

Картина и звук

За разлика от предшественика си, Logitech “StreamCam” с лекота излъчва картина в 1080p при 60 кадъра в секунда, а кадрите са гладки. Дори при необработени кадри, картината е ясна, със страхотен баланс на цветовете, автоматичен баланс на бялото и приличен автофокус, без отблясъци на изображението, предимство е наличието на микрофон, а като единствения недостатък е неприятния фонов шум при запис.

Важно е да отбележим, че всичко зависи и от вида на видео услугата за разговори, защото при някой популярни чат приложения, като например “Google Meet” не позволява повече от 60 кадъра в секунда. Има възможност за вертикален запис, но тази функция е малко странна, защото повечето платформи предлагат снимане в портретен режим.

В допълнение приложените “Capture” ви позволява да превключвате между различни настройки, като разделителна способност на видео (360p/720p/1080p) и честота на кадрите (24/25/30/50/60fps), както и дава възможност за автоматично кадриране на лицето, което увеличава лицето ви и го проследява на екрана.

Но при платформи като Twitch или YouTube “Logitech StreamCam” разкрива пълния си потенциал. В допълнение камерата има възможност да се използва както със различни по размер стативи, които да я позиционират в желаната позиция, така и с тип “щипка”, която го прави лесен за поставяне освен на стандартни десктоп монитори и на лаптопи.  

Свързване

За добро или лошо камерата има единствено опция за свързване с USB Type-C, но няма преходник към USB Type-Е, което е малко странно решение. За съжаление кабелът е в задната част на камерата, а и допълнително неудобство е, че не всяко устройство има USB-C порт. Но този проблем лесно може да се коригира със съответния преходник.

Заключение

С качествена картина, дори и при необработени кадри, баланс на цветовете, а в допълнение и ниската цена, камерата Logitech “StreamCam” е идеалното допълнение за стрийминг ентусиасти или служителите водещи често видео разговори.