AMD продължават сътрудничеството си с Exynos

През изминалата година компанията “Samsung” представи новата си мобилна платформа “Ехуnоѕ 2200” като част от графичната подсистема “Хсlірѕе 920”.

Последната беше базирана на архитектурата “АМD RDNА 2”. Макар, че новата система разочарова някой потребителите, засега южнокорейският гигант смята да продължи да използва AMD решението, като част от бъдещите мобилни чипове.

Вицепрезидентът на “Samsung” Sungboem Park коментира, че именно въпросното сътрудничество е спомогнало за вграждане на най-новата технология от света на конзолите в мобилния процесор Exynos 2200“. Самият чип “RDNА 2” е базиран на графичните видеокарти на AMD – “Rаdеоn RХ 6000”. Но, въпреки обещанията на компанията, не може към момента да достигне същата производителност, каквато предлагат от “Qualcomm”.

Преди време “Samsung” подписаха споразумение за партньорство именно с “Qualcomm”. Това гарантира, че чиповете на американския производител може да станат част от топ производителните модели Gаlаху Ѕ и то във всички региони по света, а не само за някой страни.  Все още архитектурата “АМD RDNА 2” не е разкрила потенциала си, така, че е възможно да я видим в пълния и блясък в следващите поколения “Ехуnоѕ”.